IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Monday, 19 May 2014

SBI PO Test of Data Analysis & Interpretation Practice- 2

Directions (1 - 5): Study the following table carefully and answer the questions given below it. Various Food-grains sold by various farmers at various prices (Price Per kg.)

image

1. If farmer A sells 350 kgs. of Rice, 150 kgs. of Corn and 250 kgs. of Jowar, how much would he earn?
a) Rs. 19,425/-
b) Rs. 18,500/-
c) Rs. 15,585/-
d) Rs. 18,375/-
e) None of these

2. What is the average price per kg. of Bajra sold by all the farmers together?
a) Rs. 25.10
b) Rs. 24.50
c) Rs. 25
d) Rs. 23.40
e) None of these

3. If farmer D and farmer E, both sell 240 kgs. of Bajra each, what would be the respective ratio of their earnings?
a) 15 : 14
b) 11 : 13
c) 14 : 15
d) 13 : 15
e) None of these

4. If farmer C sells 180 kgs. Each of Corn, Paddy and Jowar grains, how much would he earn?
a) Rs. 13, 540/-
b) Rs. 12, 550/-
c) Rs. 13,690/-
d) Rs. 12, 690/-
e) None of these

5. Earnings on 150kgs. Of Paddy sold by farmer B are approximately what percent of the earnings on the same
amount of Rice sold by the same farmer?
a) 65
b) 69
c) 73
d) 60
e) 75

Directions (6-10) : Study the following graph carefully and answer the questions given below it. Number of Units Manufactured and Sold by a Company Over the years
(Units in lakhs)

image

6. What is difference between the number of unsold units of the company in the year 2006 and the number of unsold
units of the company in the year 2009?
a) 3 lakhs
b) 3.5 lakhs
c) 5 lakhs
d) 4 lakhs
e) None of these


7. What is the approximate average number of units manufactured by the company over the years?
a) 28 lakhs
b) 33 lakhs
c) 30 lakhs
d) 35lakhs
e) 26 lakhs


8. What is the respective ratio of the number of units manufactured by the company in the year 2007 and number of
units sold by the company in the year 2008?
a) 5 : 8
b) 3 : 2
c) 2 : 7
d) 7: 2
e) None of these


9. The number of units sold in the year 2009 is approximately what percent of the number of units sold by the
company in the year 2004?
a) 78
b) 80
c) 73
d) 70
e) 68


10. What is the total number of unsold units of the company in the year 2005 and the year 2008 together?
a) 12 lakhs
b) 15 lakhs
c) 7 lakhs
d) 7.5 lakhs
e) None of these

Answers :

Question 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Answer D A C D B E B E C B

All The Best

Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO