Thursday, 29 August 2013

Computer Knowledge practice for IBPS PO & Clerk

Friends ! We providing practice questions on Computer knowledge for IBPS PO and Clerk.

1. A flaw in a program that causes it to produce incorrect or inappropriate results is called a_?

(A) Bug

(B) Byte

(C) Attribute

(D) Unit problem

(E) None of these

Answer : A

2. A Website address is a unique name identifies a specific_on the Web?

(A) Web browser

(B) PDA

(C) Website

(D) Link

(E) None of these

Answer : C

3. To make the number pad act as directional arrows, you press the_key?

(A) Numlock

(B) Caps lock

(C) Arrow lock

(D) Shift

(E) None of these

Answer : A

4- When creating a word-processed document, this step involves the user changing how words on the page appear, both on the screen and in printed form?

(A) Editing text

(B) Inserting tables and indexes

(C) Formatting text

(D) Proofing documents

(E) None of these

Answer : C

5- Storage that retains its data after the power is turned off is referred to as_?

(A) volatile storage

(B) non-volatile storage

(C)sequential storage

(D) direct storage

(E) None of these

Answer : B

6- Which of the following is an example of connectivity?

(A) Internet

(B) Floppy disk

(C) Power cord

(D)Data

(E) None of these

Answer : A

7.______is the process of finding errors in software code?

(A) Compiling

(B) Testing

(C) Running

(D)Debugging

(E) None of these

Answer : A

8. The _ _ of software contains lists of commands and options.

(A) Title bar

(B) Menu bar

(C) Formula bar

(D)Toolbar

(E) None of these

Answer : B

9- Quicktime, RealOne, and Shockwave are among the most popular Web browser_?

(A) Plug-ins

(B) Cookies

(C) Cascading style sheets

(D) Search engines

(E) Security tools

Answer : A

10- The_____key will launch the Start button?

(A) esc

(B) shift

(C) windows

(D) shortcut

(E)None of these.

Answer : C

11. To move to the beginning of a line of text, a user should press the____key?

(A) home

B) a

(C) page up

(D) enter

(E) None of these

Answer : A

12. When sending an e-mail, the_line describes the contents of the message?

(A) to

(B) subject

(C) contents

(D) CC

(E) None of these

Answer : B

13. When you reboot your system, the computer takes instructions to start from the_?

(A) DRAM

(B) SDRAM

(C) DDR

(D) ROM

(E) None of these

Answer : D

14. The____tells the computer how to use its components?

(A) utility

(B) network

(C) operating system

(D) application program

(E) None of these

Answer : C

15- _ is when the more power-hungry components, such as the monitor and the hard drive, are put in idle?

(A) Hibernation

(B) Power down

(C) Standby mode

(D) The shutdown procedure

(E) None of these

Answer : A

16- A collection of programs that controls how your computer system runs and processes information is called ?

(A) Operating system

(B) Computer

(C) Office

(D) Compiler

(E) Interpreter

Answer : A

17. Which of the following refers to a small, single-site network?

(A) LAN

(B) DSL

(C) RAM

(D) USB

(E)CPU

Answer : A

18- A set-of instructions telling the computer what to do is called_?

(A) Mentor

(B) Instructor

(C) Compiler

(D) Program

(E) Debugger

Answer : D

19. The memory sizes in mainframe computers and advanced technology micro computer are expressed as ?

(A) Bytes

(B) Kilo-bytes

(C) Bits

(D) Megabytes

(E) None of these

Answer : D

20. The function of Key F4 is ___?

(A) Delete

(B) Repeat last function

(C) Refresh

(D) Copy

(E) None of these

Answer : B

21. Viruses, Trojan horses and worms are_?

(A) Able to harm computer system

(B) Unable to detect if affected on computer

(C) Use-friendly applications

(D) Harmless applications resident on computer

(E) None of these

Answer : A

Also read :

1. IBPS notifications

2. Best books for IBPS Clerk | Books Preference for Clerk Online Exam

0 comments:

Post a Comment