IBPSExamguru blog for Bankers Job Aspirants Adda to get Update Data in bank Jobs Recruitment Clerk PO & Specialist Officer RRB CWE and Common Interview

Tuesday, 2 April 2013

SBI PO data analysis and interpretation questions practice

Now Time is moving fast Just 25days to go for SBI PO exam going to conduct on 28-04-2013. so here providing some data analysis and interpretation questions and Answers for practice purpose. take a moment and practice here .. All the best  

Study the following table carefully and answer the questions given below. Number of award-giving ceremonies organized in the President Hall during January to December last year in

SBI Data

1. Total number of awards given in "Entertainment" is what per cent of that given in "Social Harmony"?

A)150

B)205

C)262

D)85

E)64

ANS. (C)

2. Maximum number of awards were given in the field of

A) Game

B) Leadership

C) Academy

D) Entertainment

E) Peace

ANS. (B)

3. In which field were the least number of awards given?

A) Peace

B) Academy

C) Game

D) Technology

E) None of these

ANS. (E)

4. Each award carries Rs2 lakhs, Rs 2.5 lakhs, Rs3 lakhs, Rs 4 lakhs, Rs 5 lakhs, Rs 10 lakhs and Rs 12 lakhs respectively for the fields Game, Entertainment, Academy, Technology, Peace, Social harmony and Leadership. Ateam bagged two prizes in Games, one each in the field of Entertainment, Academy and Technology, three prizes in Peace and four prizes for social harmony and 4 prizes in leadership. What sum of money does it catch from these awards?

A)100 lakhs

B) 116.5 lakhs

C) 187 lakhs

D) 15 lakhs

E) None of these

ANS. (B)

5. If two-thirds of prize money were given for charity by the team mentioned in Q. 124, the remaining money would be what per cent of Rs 1 crore?

A)2%

B)38.83%

C)120%

D)155%

E)167%

ANS. (B)

Directions (Q. 6-10): Study the following pie chart carefully and answer the questions given below. Cost estimated by a family in travelling to various destinations

Total cost estimated: Rs 1,20,000

SBI Data1

6. A family gets concession of 35% on the ticket for Jaipur. If •ticketing costs 25% ofthe estimated value of travelling, how much concession did the family get for ticket to Jaipur?

A)Rsl000

B)Rs2080

C)Rs2520

D)Rs5010

E) None of these

ANS. (C)

7. A family decided to travel by bus to reach Delhi. It saves 12% of the actual money for ticketing. The actual money for ticketing is 25% of the estimated cost for tickets to Jaipur. How much money did it save by travelling by bus?

A)Rs360

B)Rs225

C)Rs 108

D)Rs665

E) None of these

ANS. (A)

8. Total estimated cost for travelling to Bangalore and Jaipur is what per cent of the local estimated cost for that to Delhi and Manila?

A)80%

B)124%

C)308%

D)167%

E) None of these

ANS. (B)

9. Which two places have equal amounts of estimated cost for travelling?

A) Chennai & Agra

B) Gwalior & Bangalore

C) Chennai & Manila

D) (Chennai & Manila) and (Nagpur & Agra)

E) None of these

ANS. (D)

10. What is the total estimated cöst for travelling to Delhi. Bangalore and Agra together?

A)  Rs 25,600

B) Rs 30,800

C) Rs 34,800

D) Rs40,050

E) None of these

ANS. (C)

Also read :

  1. Best Books for SBI PO
  2. Upcoming Bank Recruitment 2013
  3. SBI PO General Awareness Practice test 1
  4. SBI PO General Awareness Practice test 2
  5. How to Prepare SBI PO Exam-Subject Wise
  6. SBI PO General Awareness practice test 3
  7. SBI PO General Awareness practice test 4
Advertisements
Share:

0 comments :

Post a Comment

Follow On Google plus
DMCA.com Protection Status DMCA.com Protection Status
Copyright © IBPSExamGuru | ibps bankers Guru Adda Clerk PO