Sunday, 9 September 2012

IBPS RRB Office Assistant Exam Question paper held on 09-09-2012 general awareness (solved )

16 comments
IBPS  RRB Office Assistant Exam Question paper held on 09-09-2012 general Awareness
Today I.e. 09th September (09-09-2012) 2012 IBPS  Conducted RRB (Regional rural banks) CWE (common written exam) for post of Office Assistant Jobs in 82 RRB Banks in All over India. IBPS Conducted Exam Several venues in All Over India in Morning and evening shift.
IBPS RRB Office Assistant General Awareness Question paper (09-09-2012)
Dear Aspirant's Here Providing General awareness Questions Paper (Based on memory ) For Analyze .
IBPS RRB Office Assistant 09 September 2012 (09-09-2012)

This Page will Update soon 
Mean time Aspirant's Can Post your Question's And Answer, Analysis and Review of Standard of Exam Level ..expected Cut off  through Comment

Expected Cutoff for RRB Office Assistant held on 09-09-2012 ( This link will active after Reviews and Analysis  )

Further More Details on Banks Jobs ( Exams ,interview Dates and waiting List etc..) visit this link
upcoming bank exams in 2012-2013 through IBPS and SBI 
For Question Paper Held on 02-09-2012 RRB Officer's Exam General Awareness 

16 comments:

  1. soon karo update..fir yaad nahi rahega kya option select kiya hae toh kya fayeda rahega...Vaise I think paper was too much easy with computer as the trickiest and toughest section

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kya hae bhai har kuch likh rahe ho ...
      Bombad stock Exchange kaa index is known as SENSEX not NIFTY ...NIFTY is for NSE National Stoc Exchange.
      And the question was WHERE THOMAS CUP was PLAYED not who WON however the answer is same ..
      Doubt in 9th question for arjuna award wala.
      I think there the question was given as life time achievement award in sports. and tht was Dronacharya Award. I am not sure but I hope it to be :)

      Delete
  2. General awareness Questions 09/09/2012:
    _______________________________________________
    1) aung saan suiki belongs to which country?
    ans: myanmar
    2) name the book written by L.K.Advani ?
    ans: My Country My Life.
    3) who is the cricketer scored 2000 runs in IPL?
    ans: Suresh Raina
    4) which of the following word used in cricket?
    ans: Googly
    5) which award gives for the sports persons ?
    ans: Arjuna Award.
    6) Maria Sharapova belongs to which game?
    ans: Lawn Tennis
    7) Next Olympic Games will Held in?
    ans: Rio de Janeiro (Brazil)
    8) Name the currency of Bangladesh?
    ans: Taka

    ReplyDelete
    Replies
    1. plz send me evening shift qus paper on 9-09-2012

      Delete
    2. plz send me evenins shift qus paper on 9-09-2012

      Delete
  3. uno secretary general?
    ppp in economics stands for?
    bangladesh currency?
    asean g-20 summit held in?
    wat is g in gdp?
    indian missile?
    ritsat satillete?

    ReplyDelete
  4. 1 MY COUNTRY MY LIFE- L K ADVANI
    2 20 AASIAN SUMMIT- KAMBODIA
    3 WIMBLEDON RELATED TO- LON TENNIS
    4 SERENA WILLIUMS- TENNIS
    5 RAJYA SABHA SADASYA- SACHIN TENDULKAR
    6 RELATED TO CRICKET- GOOGLY
    7 BANKER OF GOVT/BANK- RBI
    8 2000 RUNS IN T-20- SURESH RAINA
    9 AWARD TO PLAYER- ARJUN AWARD
    10 INDIAN MISSILE- PRATHWI
    11 G-8 MEMBER- JAPAN
    12 CURRENCY BANGLADESH- TAKA
    13 CURRENCY BRITAIN- POUND
    14 UAE CAPITAL- AABUDHABI
    15 PRESIDENT- 5 YEARS
    16 PPP PURCHASING POWER PARITY
    17 ICBM- INTER CONTINENTAL BALLESTIC MISSILE
    18 GDP ME G- GROSS
    19 GAS PROJECT- TAPI
    20 SHAHRO ME JHOPDI SE MAKAN BANANA- RAJEEV AAWAS YOJNA
    21 MID DAY MEAL- FOR CHILDREN
    22 ANG SAN SU KI- MYAMMAR
    23 RISAT- INDIA
    24 RELATED TO FINANCE- SEBI
    25 CAPITAL OF AFGANISTAN – KABUL
    26 THOMAS CUP FINAL- CHINA
    27 LONDON OLYMPIC 2016- RIO D GENERIO
    28 BAN KI MOON – UNO SECRETORY
    29 FOREIGM MINISTER IN INDIA- SOUTH CORIA
    30 BSE INDEX- NIFTY
    31 KUMAR SANGAKARA- CRICKET
    32 NOBEL NAHI DIYA JATA- SANGEET(MUSIC
    33 Green color of plant due to–chlorophil
    34 sez-special economic zone
    35Which Terms Of the Following related to Banking ?Ans. Cash Reserve Ratio(CRR)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ganesh ji please change it.....BSE Index is sensex not.nifty...
      And for urban makans it is Jawahar lalnehru urban renewal mission(JNNURM)

      Delete
  5. IBPS rrb office assistant morning shift gk paper on 9-9-2012

    1.g8 summit member?
    ans) japan
    2.20th ASEAN summit held in april 2012?
    ans) combodia
    3.Thomas cup 2012(badminton) held in ?
    ans) china
    4.in IPL who made 2000 runs ?
    ans) suresh raina
    5.which scheme give houses to slum people?
    ans)Rajiv Awas yojana
    6.my life my country book?
    ans)lk advani
    7.what is ppp?
    ans)purchasing power parity
    8.highest sport award?
    ans)arjun award
    9.bangladesh currency?
    ans)taka
    10.uk currency?
    ans)pound sterling
    11.Nobel Prize not given for?
    ans)music
    12.UN secratery ?
    ans)Ban ki Moon
    13.wimbeldon game related to?
    ans)lawn tennis
    14.which term belongs to cricket?
    ans)googly
    15.which country tested prithvi missile?
    ans)India
    16.which is banking term?
    ans)crr
    17.sarina williams related to?
    ans)tennis
    18.Indian gas?
    ans)tapi
    19.augsansuukii belongs to?
    ans)mayanmmar
    20.midday meal sheme for?
    ans)school going children
    21.which oil seed grown in india?
    ans)mustard
    22.syria finance minister?
    ans)
    23.what is ICMB?
    ans)inter content ballistic missile
    24.satyendra nath bose famous for????
    ans)????????
    25.UAE capital?
    ans)ABU
    26.afganistan capital?
    ans)kabul
    27.BSE share value?
    ans)sensex
    28.india's radar imaging satellite?
    ans)RISAT
    29.commercial banks for????
    ans)??????????
    30.viswa bharati related to????
    ans)??????????
    31.who will control financial tasks?
    ans)SEBI
    32.In gdp g mean?
    ans)gross
    33.kumar sangarakka belongs to?
    ans)cricket
    34.rajya shaba member?
    ans)sachin
    35.london olympics 2016 held in?
    ans)rio de janirio
    36.banker of govt?
    ans)RBI
    37.president term ?
    ans) 5 y
    38.green color in plant?
    ans)chlorophyll
    39.what is SEZ?
    ans)special economic zone
    40.who will made formal annoucement for presidential elections????????????
    ans)??????????????????????

    ReplyDelete
  6. Gk me kitne marks chahiye passing ke liye rrb exam me???????

    ReplyDelete
  7. sir ji 9 sept me ga se kitne ques pucha tha

    ReplyDelete
  8. sir ji 9 sept me ga se kitne ques they?

    ReplyDelete
  9. bro thanks for the questions and one question is like thomas cup final held in

    ReplyDelete
  10. I have got 124 in IBPS PO Is there any chance for me?

    ReplyDelete